Första resan

Dag 1
Vårt livs första resa med husbil fick inte bli för långt hemifrån, vi är nybörjare ut i fingerspetsarna. Blev en tripp på knappt 2 timmar från Bjuv till Listerlandet, Blekinge.
Själv överraskad av hur lätt det vara tt köra 3.5 ton o 7.45 meter. Lättväxlad och  rätt snabb (!) Fiat Ducato. Också helnöjd med hur jag utan problem parkerade, dessutom fick upp Elliot på nivåklossar utan problem.

Första stoppet/natten blev på Nogersunds Ställplats. Kom dit runt 13.00 och vi hade tur som fick en plats, dessutom en bra sådan med finfin utsikt över hamnen o ändå nära till servicehuset. Bra standard på allt, fräscha toaletter med duschar. Disk möjligheter och allt man behöver som husbilsägare med tömning, om behov finns, av gråvatten o latrin. 5/5 får stället.
Nära, 200 meter, till en suverän restaurang med otroligt prisvärd gourmetmat! Restaurant Skutan.
 

Ställplatsen i Nogersund ligger underbart vackert.


Stopp 2 blev i grannbym Hörvik som också har gott om ställplatser. Samma ägare till alla 4 (!), Hamnföreningen i byn.  Trevlig by, bra o prisvärd mat, nära bad o strand. Allt var superbra. Men, ingen direkt service för oss husbilsägare förutom ström. Taskig toa med dusch som vi undvek, och inga andra servicemöjligheter. Annars som sagt, bra o trevligt!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Solveig o Tommy Mårtensson » Husbilsblogg:  ”Hej o va kul att du delar med dig o duktig e du också ... vi är nya vi med med ..”

  • Åse » Husbilsblogg:  ”Grattis och lycka till med huset på hjul. Har precis gjort vår första tur det va..”

Bloggarkiv

Länkar

-
-