Ny undersida till  Resmixen med 100% fokus på resande med husbil.
Vår nyinköpta bil hämtades den 21/7 i Örkelljunga, en CI Elliot 86 XT (Fiat)

Blir initialt resor i södra Sverige och först till våren bär det av ner till Tyskland, och så småningom även längre söderut.  - www.manskahahusbil.se är adressen!
Youtubekanalen heter också, man ska ha husbil.  

Dag 1
Vårt livs första resa med husbil fick inte bli för långt hemifrån, vi är nybörjare ut i fingerspetsarna. Blev en tripp på knappt 2 timmar från Bjuv till Listerlandet, Blekinge.
Själv överraskad av hur lätt det vara tt köra 3.5 ton o 7.45 meter. Lättväxlad och  rätt snabb (!) Fiat Ducato. Också helnöjd med hur jag utan problem parkerade, dessutom fick upp Elliot på nivåklossar utan problem.

Första stoppet/natten blev på Nogersunds Ställplats. Kom dit runt 13.00 och vi hade tur som fick en plats, dessutom en bra sådan med finfin utsikt över hamnen o ändå nära till servicehuset. Bra standard på allt, fräscha toaletter med duschar. Disk möjligheter och allt man behöver som husbilsägare med tömning, om behov finns, av gråvatten o latrin. 5/5 får stället.
Nära, 200 meter, till en suverän restaurang med otroligt prisvärd gourmetmat! Restaurant Skutan.
 

Ställplatsen i Nogersund ligger underbart vackert.


Stopp 2 blev i grannbym Hörvik som också har gott om ställplatser. Samma ägare till alla 4 (!), Hamnföreningen i byn.  Trevlig by, bra o prisvärd mat, nära bad o strand. Allt var superbra. Men, ingen direkt service för oss husbilsägare förutom ström. Taskig toa med dusch som vi undvek, och inga andra servicemöjligheter. Annars som sagvt, bra o trevligt!

Läs hela inlägget »
Efter gårdagens tur på 10 mil så är vi  (jag) nu så pass tryygga med Elliot att vi planerar att dra iväg ett par dagar till kommande helg. 2 - 3 dagar mot Blekinge, om vädret tillåter.
Läs hela inlägget »

www.manskahahusbil.se