Alabama påsken 2019

Flyg med SAS och Virgin Atlantic via Manchester till Atlanta!
En ny resa med vår kära o goa vän Patrik.
En  princip komplett "hela Alabama roadtrip, och lite västra Georgia"!

Har bokat, via AirBnb, denna stuga de två första nätterna i Georgia.
Utanför en by som ligger nära både Alabama och Tennessee, Ellijay, knappt 2 timmar från flygplatsen i Atlanta. Naturnära och verkligen relaxing.

Ellijay ligger vid foten av Smokey Mountains.

Dag 3 kör vi vidare upp genom södra Tennessee och ska bland annat besöka Cowen, där Patrik ska njuta av en bensinmack ;-)
Och, givetvis, det destilleri vi missade förra året: Jack Daniels. Tror att frun kör bilen efter detta stopp. ;-) Eller hur Vesna?

Drar vidare bort till Muscle Shoals, för andra påsken på raken. Ännu ett Airbnb, 2 nätter i trevlig villa med egen pool.
Blir besök på bland annat Fame Studios, i alla fallför Patrik, något som missades förra året.

Sen drar vi söderut, stannar för lunchstopp i Birmingham, innan vi drar till nästa delmål, Montgomery, huvudstad i Alabama.

En historisk stad när det gäller medborgarrättskampen, Rosa Parks, Martin Luther King osv. Men även känt för country musikens stora skapare, Hank Williams. Här stannar vi i tre nätter/dagar. Ett sjysst Airbnb för en tusing per natt, för ett eget hus! 5 minuter från centrum.

Därefter kör vi vidare ner söderut till Gulfkusten och till Mobile för 3 dagar i värmen. Bor på ett AirBnb för 2600:-, fär 3 nätter, en en gång ett eget hus. ok :-)
Lite strandliv kan det bli, om vädret tillåter.

2 dagar med resande upp igenom genom östra Alabama mot Georgia. Första stoppet i byn Dotah, jordnötens huvudstad i USA. (finns flera, även Georgia har en stad som de säger är huvudstad, Plains)
Ska i alla fall bo på en Golfresort, ett billigt sådant (1100 för 2 rum)) samt gå på ett spartanskt mikrobryggeri som ligger ute på vischan. Goa burgare o IPA lär finnas samt lokala byfånar.

Även sista nattens boende är bokat. Ett underbart Airbnb i Thomaston i Georgia där vi bodde för 2 år sen. Ett UNDERBART par som vi fortfarande har kontakt med genom Facebook. Ska bli ett kärt återseende!

Rundresan på karta.

Som vanligt ät det billigt med hyrbil i USA, bokat genom AutoEurope där alla förskringar ingår, och utan självrisk!
Och med Dollar uthyrningsfirman i USA, alltid bra bilar.