Påskresa 2018 i mississippi, Alabama & Tennessee

 Påsken 2018 låg tidigt och vi passade på att ta en ny roadtrip i de amerikanska sydstaterna. Flög för 4080 :-  Från Köpenhamn via London till New Orleans. Hem från Nashville via Miami/London. Hyrbil via Alamo/Auto-europe, för 4990:- inklusive envägsavgift, = bra pris.
Första gången vi flög med AA, Amerian Airways, och sista! Sämsta servicen ombord, trångt  o jobbigt plan. Aldrig mer AA! British Airways är ett föredöme, de KAN service, och har bra plan. Dock är Heathrow lite jobbigt på hemvägen då det kräver både långa promenader, buss, fler promenader, säkerhet osv. Nästa resa ska vi försöka se till att gå via Frankfurt, eller Bryssel, istället.

 På denna resa hade vi  sällskap: Patrik, kompis sedan över 25 år tillbaka, blev vår privata musiker som väckte oss till skönt gitarrspel på mornarna i Clarksdale. Och blues på verandan på kvällarna!

Inga  hotell, bara coola och udda boenden blev vår hemvist,  med ett snitt pris på 300 per skalle o natt! Hyra hus via AirBnb är billigt, och alltid ett trevligt sätt att bo på!
 

--------------------------

 Inledde med en dag i New Orleans, bokat ett centralt beläget hotell på krypavstånd från Bourbon Street, där det verkligen festades! Jazzens födelsestad! Och Cajunmusiken! Hann med både lite fest, god mat, besök på 2 kyrkogårdar med mera..

--------------------------

 Torsdag och fredag befann vi oss på vägarna och det  blev en övernattning i Vicksburg, Mississippi, på ett Motell 6 (335 kr per rum) . Nja, ok standard, inte mer. Staden är mest känd för de som är kunniga och intresserade av Amerikanska inbördeskriget; Vicksburg National Military Park.
Käkade här ypperlig mat på ett litet ställe som var känt för sin Catfish, och sin Mud pie, Wow! Efterätternas efterätt! 5/5!
Vicksburg centrum var väldans trevligt,  med utsikt över Mississippi.

--------------------------

 Fredag eftermiddag blev det incheckning på det kanske  häftigaste boendet i USA, rätt säker på att så är fallet. 4 nätter, i eget plåtskjul med 2 sovrum, minikök och badrum. Under en tusing per natt. "Shack up inn" Clarksdale.
Här i trakterna föddes bluesen och lever vidare. Sicka upplevelser vi fick!

En STOR överraskning fick vi 2 veckor innan avfärd: den store och häftiga blues/americano sångaren SeaSick Steve inledde sin stora turné i, just det Clarksdale, på, just det, Shack Up Inn. Var verkligen fett ös rock´n roll! 5/5!
Ett boende som vi verkligen reommenderar, nästan värt resan hit bara detta!

--------------------------

Utflykt till Memphis och Elvis Presleys Graceland blev det på söndagen. SOM, inleddes s med en gospelgudsjänst i Al Greens (Jepp, DEN Al Green, den stora soulsångaren) baptistkyrka, Full Gospel Tabernacle Church! Han är numera pastor och håller i gudstjänsten :-)  Wow ! Upplevelse för livet!
Memhis, sliten stad, fattigt, inget vidare faktiskt.

--------------------------

Lämande Clarksdale o körde in till Tupelo, Elvis födelssestad. Trevligt ställe!

Därefter begav vi oss in i Alabama, men vi ska  bo på andra sidan gränsen, inne i Tennessee. En häftig gammal timmerstuga som låg ute i skogen, nära en sjö, vid Pulaski, Tennessee. 900 kr per natt för hela stugan.

Något vi inte visste var: att det var exakt här som KKK skapades 1865 av 6 officerare från "Confederate army". Deras första huvudkvarter fanns  kvar. Intressant udda ställe med "dåliga vibbar", men historia!

Besökte även Ethridge där det fanns en stor Amishkoloni. Också ett besök som vi kommer att minnas för livet. En tidresa, rakt in i tidigt 1800tal.

--------------------------

Körde  sedan upp mot Nashville (countryns hemvist) via Lynchburg men utan att besöka jack Daniels! Vi bodde istället hos hans brors sonson! :-)
Blev i alla fall besök på två Whiskey destillerier, ett litet där det var gratis rundvandring och provsmakning. Samt ett lite större, numera min favorit: George Dickel!

--------------------------

Avslutade med 5 nätter i ett litet hus som vi hade hyrt, centralt i Nashville.
Buss in en gång, men vi var nog de ända som inte var färgade och/eller uteliggare som nyttjade allmänna kommunikationer.
Blev sen i stället det ytterst prisvärda och säkra "Uber". Suveränt sätt att boka pröjsa!

--------------------------

Redan första kvällen begav vi oss till klassiska Ryman Auditorium, där vi under  nästan 3 timmar upplevde "Opry Country Classics" Mer klassiskt Nashville än så kan det inte bli. En uplevelse för livet även detta!

Många besök på Broadway med underbar musik, och dryck o mat. Utflykter i och runt Nashville då vi ju hade bil.
En runda upp till Kentucky hann vi också med. Och upplevde rusningstrafiken på Nashvilles motorvägsinfart, med sex filer år varje håll, och med hastgheter runt 130, omkörda på insida och utsida av stora tunga lastbilar. Blodtrycket steg kan jag lova.
 

Fotoalbum

 Album 21/3   -   Album 22/3   -   Album 23/3   -   Album 24/3   -   Album 25/3

Album 26/3    -   Album 27/3   -   Album 28/3   -   Album 29/3   -   Album 30/3

Album 31/3    -   Album 1/4    -   Album 2/4    -   Album 3/4  


Musikvideos från resan

Videos från resan

.