Alabama påsken 2019

För andra påsken på raken tog vi en resa med vännen Patrik till USAs södra delar, denna gång Alabama, och lite Georgia.

Hade bokat, via AirBnb, denna stuga de två första nätterna i Georgia, drygt 2 timmar från flygplatsen i Atlanta.
I skogen, utanför en by som ligger nära både Alabama och Tennessee, Ellijay, Naturnära och verkligen relaxing, men enkelt.Fågelkvitter, dåliga avlopp, underbar natur, trevliga människor, udda tillvaro, men underbart.

Dag 3 körde vi vidare upp genom södra Tennessee och hade ett kort besök i Chattanooga. Vacker biltur längs floden.
Drog sen vidare bort till Muscle Shoals, med ett kort men GOTT besök på ett BBQ ställe i Decatur,  Ännu ett Airbnb, 2 nätter i trevlig villa med egen pool. Tornadovarning! Jepp, fick uppleva även detta, larm som gick 0015 på natten, med uppmaning: bege er till närmsta skyddsrum. Otäck upplevelse, men det gick bra. Nu en kul erfarenhet. Men, respekt, för naturen o vädrets makter.

Blev besök på bland annat Fame Studios, nåt som gav även mig som ickemusiker  en stark känsla.

Sen drog vi söderut, stannade för lunchstopp i Tuscalosa, innan vi fortsattte till nästa delmål, Montgomery, huvudstad i Alabama.

En historisk stad när det gäller medborgarrättskampen, Rosa Parks, Martin Luther King osv.  Hann även med kulriga o ursnygga Selma!
Starka upplevelser som gav intryck i både hjärna o hjärta.
Här stannade vi i tre nätter/dagar. Ett sjysst Airbnb för en tusing per natt, för ett eget hus! 5 minuter från centrum.

Därefter vidare ner söderut till Gulfkusten och till Mobile för 3 dagar i värmen. Bodde på ett AirBnb för 2600:-, fär 3 nätter, ännu en gång ett eget hus. ok :-)
Utflykter ner till Douphin Island och runt i trakterna kring bukten blev det.

Sen 2 dagar med resande upp igenom genom östra Alabama mot Georgia. Första stoppet i byn Dotah, jordnötens huvudstad i USA. (finns flera, även Georgia har en stad som de säger är huvudstad, Plains som vi också besökte, för andra gången på 3 år)
Bodde på en Golfresort, ett billigt sådant (1100 för 2 rum) som var en upplevelse. Lite Bates (Hitchcock samt en resa i tiden, till dåtiden)  Besökte även ett suveränt  mikrobryggeri som låg ute på vischan. Goa burgare o IPA samt lokala byfånar. Och nu  även svenska byfånar ;-)

Avslutade på ett  Airbnb i Thomaston i Georgia där vi bodde för 2 år sen. Ett UNDERBART par som vi fortfarande har kontakt med genom Facebook. Var ett kärt återseende! Thomaston är en mysig litetn by som vi alltid kommer att ha i våra hjärtan. Kanske framför allt för deras suveräna Café; The Country Cupboard and Deli som drivs av Mennoniterna, en religiös rörelse nära Amish.

Sista dagens sista "turistbesök". Auchumpkee Creek Covered Bridge från 1898.

Rundresan på karta.

Videodagbok

För att förstå storheten och känslan med Selma, kolla in denna dokumentär på 45 min.

Fotogallerier

Dropbox