Lyxkryssning jul - nyår 2019

11 dagar med äkta All-Inclusive med Tysklands främsta kryssningsrederi blev vår resa  under julen 2019, åter hem den 3/1 2020. Flög ner till Palma på Mallorca för att sedan gå ombord på Mein Schiff 4.  Allt ingick, dricks, mat, dryck, bastu osv. Mer info om TUI Cruises och Mein Schiff återfinns här.


Flyga ner visade sig bli en dyr historia, väntade för länge helt enkelt. 7 månader innan fanns det biljetter för under 3 000. 5 månader innan avresedagen gick det lös på 4 500, och det mesta var redan fullbokat. Blev ett direktflyg med SAS med ankomst innan lunch, så vi hade hela eftermiddagen o kvällen att njuta av i Palma.
 
Boende; Santa Clara Urban Hotel & Spa. Underbart Boutiqehotell i gamla stadens utkanter, 10 minuter från Katedralen o centrum. Så trevligt boende, och prisvärt! Där bor bi gärna igen.

Sen kryssade vi i dagarna elva. :-)
11 dagars tyskträning för undertecknad. Tror mig behäska språket relativt bra nu. En del trodde jag var tysk, men undra var i Tyskland denna dialekt fanns ;-)

Vi njöt av värme o poolliv, underbar mat ombord på båten o trevliga gäster som vi fick lära känna. 3 öar, samt 3 städer besöktes, bästa ön var definitivt La Gomera. En äkta ö utan en massa hotell o turism. Sämst, Gran Canaria, hemskt  ställe, men nu avbockat på listan.
 


Nya vänner vid matbordet varje kväll var nästan resans höjdpunkt. Fri mat, och GOD sådan, samt dryck (allt från goda viner, whiskey, öl från fat med egen påfyllning osv osv), kanske bästa någonsin på någon av våra 11 kryssningar. 5 rätters varej kväll. Plus tillgång till 24/7 restaurang samt stor bufférestaurang med högkvalitativ mat. (!)
Om det fanns något negativt så var det 2 saker. Lite för lite underhållning, jämfört med t.ex Norwegians Cruises, och tokmycket barn som fick leka var o hur de ville. Kanske denna mängd barn berodde på det var julhelg, så tror att vi vågar testa Mein Cruise en gång till i alla fall. Tysk kvalité!
 


Åter i Palma  och vi har ett dygn att njuta av Mallorca. En natt på hotell i Palma, nära strandpromenaden och yachthamnen. Inget prisvärt boende, ett FÖRE DETTA lyxhotell som inte renoverats sedan 80 talet.  Melia Palma Marina. :-(
En promenad i centrum reluterade i ett besök på El Corte Inglés takrestaurant, så så vacker utsikt, och god mat o dryck!

Fotogallerier

- Mein Schiff 4 -Dropbox
- Mat ombord - Dropbox
- Besök i hamnar - Dropbox
 

Filmer

Rundvandring genom Mein Schiff 4

Underhållningen ombord

Mein Zeitlos Paket  -Lyxdag i loungen

Promenad i Palma de Mallorca

Julafton ombord

Nyårsafton ombord

San Sebastian - La Gomera

Cádiz