Inställd resa :-(

Spanska sjukans version 2020 dök upp från ingenstans, jo, från Kina. Redan innan Trump låste landet för EUmedborgare hade vi avbeställt boende o hyrbil. Nu inväntar vi att flyget ställs in, officellt, så att vi kan kräva pengarna tillbaka. Nu inleds istället en resa i virusets nya Sverige, okul o otrevligt.

Resans planering var

Koloniala och inbördeskrigets USA
påsken 2020

Samma dag som vi landade åter i Sverige efter vårt Alabamaäventyr, började planeringen av nästa USA-resa, så är det alltid. Eller?

Flygpriserna är faktiskt helt ok, 4800:- t.o.r till Washington med Swiss air, och med Bryssel Air hem.

Frun o jag tar med oss vår vanliga medresenär, Patrik, även på detta Amerikaäventyr. :-)
HJyrbil bokad, ca 5 000:- för 9 dagar är ok, inkl. 3 förare och  en tank bensin, plus en extra trygghet, en självriskreduceringsförsäkring.

9 dagar kring Virginia, North Carolina, Pennsylvania, Delaware, Maryland samt Washington DC, en stad som vi ENBART kommer att besöka för att flyget landar där. Så tradig och DYR  stad som vi helst vill slippa. Been there, done that!

Nu ska det bli lite kolonialtema på resan. O kanske lite frihetskrig, inbördeskrig osv. Hur kul som helst.

Vi bor i vanlig ordning till störta delen på otroligt prisvärda o häftiga Airbnb.  Klicka på länken och sök själv efter boende, du får då rabatt på hela 495:- på din första bokning!

Dag 1: Anländer till Washington Dulles, och tar in på ett hotell 5 km däriifrån. Gratis shuttle ingår, samt har kollat så vi har flera restauaranger o pubar i direkt anknytning till hotellet! 1 700 för 2 rum, en natt, är nog det dyraste under hela resan,men ok.

Dag 2: Hämtar vår hyrbil på flygplatsen och kör sedan nordost, förbi Washington o Baltimore upp till Wilmington, som är en hamnstad vid Delawarefloden och dess biflod Christina (namngiven efter den svenska drottningen)
Här grundades 1638 den svenska kolonin Nya Sverige!
Kör ner genom USA näst minsta delstat till den lilla byn Milton. 2 nätter på ett AirBnb,  Beachin' in Milton. (2234 för hela huset.)

En söt liten by där vi bland annat ska besöka ett berömt bryggeri som även har destilleri och restaurang, Dogfish Head Brewery.

Dag 3: Utflyktsdag runt i Delaware, framför allt längs kusten. Ska bli intressant!

Dag 4: Beger oss ner längs halvön, genom pittoreska byar, många med anor från 16/17:00 talet. Vilda hästar, gamla ståtliga fyrtorn är att vänta.
Ska nu bo i Hampton som ligger vid Chesapeake Bay, mittemot Norfolk som har USAs största marinbas.
Ett Airbnb för under en tusing per natt! 2 badrum, 2 sovrum, och med den för oss så viktiga, en liten söt veranda med gungstolar.

Dag 5/6/7
Utflykter till bland annat  North Carolina och byn Kitty Hawk, med den berömda stranden där bröderna Wright flög för första gången. En dag blir det besök i The Historic Triangle, Jamestown, Colonial Williamsburg, och Yorktown. USAs födelsestäder...grymt kul.
Vi bor för övrigt på gångavstånd till inte mindre än 6 bryggerier :-) Så, det blir även ölkultur!

Dag 8
Upp mot nordväst under lördagen. En tur på knappt 3 timmar så vi kan ta det lugn och göra många stopp på vägen. Kanske något destilleri, eller någon Farmers Market. Har hyrt ett Airbnb  (3400:- 2 nätter) i Madison.  Åter en typiskt "söderkåk" med en liten söt veranda med gungstolar, o flagga! :-)

I området finns det gott om vingårdar, och slagfält! Inbördeskriget härjade som värst i dessa trakter.
På lördagskvällen blir det en promenad till ett bryggeri, Baldtop Brewing Company, som har flera foodtrucks och levande musik. Säkert lite Bluegrass och/eller Country.

Dag 9
Bor nära Charlottesville dit vi tänkt bege oss under söndagen, plus några besök på några vingårdar. En trevlig o skön söndag helt enkel :-)

Dag 10
Frukost, i vanlig ordning hos Amish; på Yoders Countrymarket. Därefter kör vi sakta, med många stopp, upp till Washington Dulles och flyger hem.

Drygt 110 mil, klart överkomligt på 9 dagar!

Besök i Nya Sverige, och Nya Holland osv.

Flyger med Swiss via Zürich

Madison, Virginia