Jul & nyår i Kalifornien och Arizona! Wild wild west!

Flyg är bokat från Ängelholm (!) till LA, Los Angeles. Smaka på den ! SAS via Stockholm,  för en peng som är bättre än ok. Övernattar vid Arlanda då vi har ett tidigt morgonflyg.

Julfirande i  San Diego. 2 nätter i ett gammalt renoverat hotell från 1840 mitt i gamla staden, numera ett levande museum, massor av restauranger, musik, och häftig shopping. The Cosmopolitan Hotel. Viva Mexico är det som gäller i dessa trakter, även käk o dryck :-)

Därefter en natt ett annat gammalt klassiskt hotell mitt inne i nya centrum, i The Gaslight district. Gorton Grand Hotel.
Så totalt 3 dagar att lära känna San Diego lite djupare. Hann inte med så mycket senast vi var där.

Därefter beger vi oss in mot ökenlandskapet längs Mexikos gräns. Övernattar i en liten by, Gila Bend, på ett charmigt litet familjeägt motell, Palms Inn Gina Bend.  Mexikansk mat på Juldagen lär det bli.

Efer frukost kör vi ner till Organ Pipe Cactus National Monument. Natur som är tagen från en redig västernfilm. Öken o kaktusar.......o skallerormar,
Två timmars körning och vi är sen framme på vårt boende för kommande 4 dagar. Ett otroligt gulligt B&B som fått en massa utmärkelser som bästa B&B i Sydväst. 
The Azure Gate B&B. Ligger direkt vid öknen, men ändå nära staden.

4 dagar med utflykter runt i nationalparker och gamla byar, t.ex till Tombstone! Wild West, Wyatt Earp och hans kumpaner!  Pojkdröm! Samt ett besök i Old Tucson. Hollywoodstaden där över 100 westernfilmer spelats in!
Även den gamla koppargruvstaden Brisbee är ett måste!

Därefter kör vi upp genom Arizona och utforskar ännu mer öken, paus med övernattning i ännu en cool västernby, Wickenburg.  Sjysst hotell för ca 700:- !
Best Western Rancho Grande.


Avslutar med nyårsfirande i Palm Springs, nyår ska firas med stil. 3 dagar med pool, utomhusjacuzzi , och ännu mer njutning av livet. Hotellet: Caliente Tropics resort. Ett klasiskt hotell från 50 talet som haft både Dean Martin, Frank Sinatra och många andra kändisar som sina gäster.

Ett utflykt blir det garanterat i Slab City, en stad utan lag o ordning. Hippies, och en massa outlaws.

Just det, hyrbil. Runt 7200:- Sen hittade jag en för 4900. Och idag, 19/6. ett supererbjudande för 3490! Bokat! 12 dagar för en SUV.

Klicka för förstoring av kartan!