Påskresa 2018

Påsken 2018 ligger tidigt. En ny roadtrip i de amerikanska sydstaterna väntar. Flyger  till New Orleans och hem från Nashville.
Flygt för 4080 :-  Från Köpenhamn via London till New Orleans. Hem från Nashville via Miami/London. Hyrbil via Alamo/Auto-europe, för 4990:- inklusive envägsavgift, = bra pris.

Vi, Lasse & Vesna, men nu med resesällskap!
Patrik, kompis sedan över 23 år tillbaka, ska tillsammans med oss besöka småstäder längs Mississipi, lyssna på deltablues, kolla in Elvis hemstad Memphis, besöka  underbara Nashville.  (Vår favoritstad tror jag i USA, med underbar musik dygnet runt, Country, Bluegrass och Rockabilly)

Inga motell, inga fancy hotell, bara coola och udda boenden är bokade!
(snitt pris på 300 per skalle o natt!)

Följande stater blir det: Louisiana, Mississipi, Alabama och Tennessee.

--------------------------

 Inleder med en dag i New Orleans, bokat ett centrals beläget hotell på krypavstånd från Bourbon Street, där det verkligen festas! Jazzens födelsestad!

--------------------------

Torsdag och fredag befinner vi oss på vägarna och det  blir en övernattning i Vicksburg, Mississippi, på ett Motell 6 (335 kr per rum) med centalt läge.
Staden är mest känd för de som är kunniga och intresserade av Amerikanska inbördeskriget; Vicksburg National Military Park

--------------------------

Fredag eftermiddag blir det incheckning på det kanske  häftigaste boendet i USA, rätt säker på att så är fallet.
4 nätter, i eget plåtskjul med 2 sovrum, minikök och badrum. Under en tusing per natt. "Shack up inn" Clarksdale. Live bluesmusic i ladan varje fredag o ch lördag! Här i trakterna föddes bluesen och lever vidare.

Utflykter till Memphis (rock´n rollens hemvist)  kommer att ingå i våra planer plus besöka en del udda byar som alla har bluesrötter i sin jord.

--------------------------

Färeftert beger vi oss in i Alabama, men vi ska  bo på andra sidan gränsen, inne i Tennessee. En häftig gammal timmerstuga som ligger ute i skogen, nära en sjö, vid Pulaski, Tennessee. 900 kr per natt för hela stugan.
Något vi inte visste var: att det var exakt här som KKK skapades 1865 av 6 officerare från "Confederate army". Deras första huvudkvarter finns tydligen kvar. Intressant udda ställe med "dåliga vibbar" att besöka!

Ska även besöka Ethridge där det finns en stor Amishkoloni. Hoppas hitta en lunchrestaurant med Amishkockar! De KAN laga klassisk mat från urgamla recept.

Käka middag ska vi absolut göra på ett coolt och berömt BBQ-ställe inne i närmsta byn Pulaski, 5 minuter med bil;  Hickory House Restaurant!


Kör sedan upp mot Nashville (countryns hemvist) via Lynchburg, ett måstestopp på vägen! Jack Daniels destilleri!

--------------------------

Avslutar med 5 nätter i ett litet hus som vi hyrt, centralt i Nashville. Ca 10 minuter med lokal buss till Broadway, gatan där det händer, livemusic 24/7!
Utflykter i och omkring Nashville, i Jills anda ;-)